Acht jongens jarenlang seksueel misbruikt door leraar in Leiden

Louise de GraafSommige jongens werden tientallen keren door de man misbruikt. Volgens de rechtbank heeft de man aanzienlijk leed en forse psychische schade veroorzaakt bij zijn slachtoffers. 

Hij nam de jongens mee naar Duitsland

Zijn jarenlange professionele ervaring als leraar heeft hem er niet van weerhouden ‘zijn eigen seksuele lusten op deze jongens te botvieren’, staat in het vonnis. “Dat de verdachte, zoals hij zelf verklaart, aanvankelijk dacht dat hij hen hiermee plezierde omdat zij niet klaagden, is verbijsterend.”

De man was behalve leraar en mentor ook begeleider bij weekendjes voor jongens met ernstige gedragsproblemen. Volgens de rechtbank bouwde hij steeds een vertrouwensband met hen op en ging hij een vriendschapsrelatie aan met de ouders van de jongens, die hij ook regelmatig meenam naar zijn vakantiewoning in Duitsland. 

Ook de slachtoffers kwamen daar regelmatig. “Het was een paradijsje waar alles mocht”, aldus een van de slachtoffers over het huis in Duitsland. “Zodoende profileerde de verdachte zich als een suikeroom bij wie niets te gek was maar waar wel wat tegenover stond”, is te lezen in het vonnis.

Onder toezicht

De 64-jarige man komt na zijn gevangenisstraf onder toezicht te staan. Ook mag hij dan vijftien jaar geen beroep uitoefenen waarbij hij in contact komt met minderjarigen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment