Afgehaakte De Jong is ‘verdrietig en zeker teleurgesteld’

Louise de GraafFrenkie de Jong baalt dat hij toch niet met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland kan. “Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen”, laat de 27-jarige speler van FC Barcelona via sociale media weten. ‘We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan. Alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig.”

De Jong liep afgelopen jaar drie enkelblessures op. Het eerste groepsduel van zondag op het EK met Polen leek nog te vroeg voor hem te komen, maar bondscoach Ronald Koeman dacht lang dat de speler van FC Barcelona wel inzetbaar zou zijn voor de tweede wedstrijd tegen Frankrijk op de Europese eindronde. Maar De Jong bleef last houden en verschillende testen wezen maandagmiddag uit dat hij nog zeker drie weken niet inzetbaar is.

“Het is een droom en de grootste eer om je land te vertegenwoordigen op een eindtoernooi”, stelt De Jong. “Het oranje shirt te dragen, het Wilhelmus te zingen en de support te voelen van het hele land. Maar nu ga ik, net zoals het hele oranje legioen ons team aanmoedigen vanaf de zijlijn. Let’s go boys.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment