Hugo’s recept bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de Argentijnse saucijzenbroodjes, erna volgt de bereidingswijze voor de gegrilde groentesalade én daarna zie je het recept voor het Dulce de leche-ijs .
Argentijnse saucijzenbroodjes – empanadas
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten + circa 20 minuten oven
Ingrediënten:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (uit de diepvries)
- 8 groene olijven
- 1 ei
- een halve theelepel komijnzaad + extra voor bestrooien
- 225 gr. rundergehakt
- circa 25 gr. paneermeel of broodkruim
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout en chilipoeder
Extra nodig:
- vijzel
- bakkwast
- bakplaat met bakpapier
Bereidingswijze:
Stap 1: Laat het deeg ontdooien.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3: Snijd de olijven in kleine stukjes.
Stap 4: Maal een halve theelepel komijnzaad met de vijzel.
Stap 5: Doe het gehakt in een mengkom. Voeg het paneermeel, de olijven, specerijen, zout en een halve theelepel chilipoeder toe.
Stap 6: Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en rol er 4 rolletjes van.
Stap 7: Leg op elk plakje bladerdeeg een gehaktrolletje.
Stap 8: Vouw het deeg eroverheen en druk vast met een vork. Laat de uiteinden open.
Stap 9: Klop het ei los in een kommetje.
Stap 10: Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei. Bestrooi met komijnzaad.
Stap 11: Bak de saucijzenbroodjes in 18 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Gegrilde groenten met chilidressing
- Salade voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 paprika’s
- neutrale olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- zout en peper
- 1 teen knoflook
- 2 tot 3 eetlepels rode wijnazijn
- 100 ml olijfolie extra vergine
- één derde bosje bladpeterselie
- 1 tomaat
- 1 groene chilipeper
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 230°C.
Stap 2: Verwijder de zaadlijsten en stelen van de paprika’s. Snijd de paprika’s en courgette in gelijke stukken.
Stap 3: Meng in een grote kom 2 eetlepels neutrale olijfolie met de komijn, gerookt paprikapoeder, zout en peper.
Stap 4: Hussel de groenten door de specerijenolie en doe over op de bakplaat.
Stap 5: Rooster de groenten circa 20 minuten in de hete oven. Schep tussendoor een keer om.
Stap 7: Pel en rasp de knoflook boven de kom. Voeg de azijn en al kloppend 100 ml olie erbij.
Stap 8: Hak de peterselie fijn en meng door de dressing. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng door de dressing. Hak de chilipeper fijn en meng erdoor.
Stap 9: Maak de geroosterde groenten aan met de dressing.
Dulce de leche-ijs
- IJs/parfait voor 6 personen
- Bereiding ongeveer 10 minuten + 4 uur vriezen
Ingrediënten:
- 200 gr. dulce de leche (karamelpasta)+ 25 gr. voor topping
- 400 ml slagroom
- snuf zoutvlokken
- 6 ijshoorntjes
Extra nodig:
- mixer
- diepvriesbestendige bak met deksel (1 liter inhoud)
- ijsschep
Bereidingswijze:
Stap 1: Roer 200 gr. dulce de leche met een scheutje room los in een kom. Voeg de overige room toe en mix lobbig.
Stap 2: Voeg een snuf zoutvlokken toe en doe het mengsel over in een diepvriesbak.
Stap 3: Lepel de overige dulce de leche erover. Schep iets door, zodat je een marmereffect krijgt en laat in 2 tot 4 uur bevriezen.
Stap 4: Schep het ijs in de hoorntjes.