Atlético Madrid in kwartfinale Champions League door Depay en strafschoppen

Louise de GraafInter had in Milaan met 1-0 gewonnen. Het bleef in de return van de achtste finales lang 1-1, totdat invaller Memphis Depay vlak voor het einde van de reguliere speeltijd de 2-1 scoorde voor Atlético en een verlenging veiligstelde. 

In de extra tijd vielen geen doelpunten, waarna een penaltyreeks volgde. Depay schoot onberispelijk binnen, Davy Klaassen schoot zijn strafschop op de vuisten van de keeper.

Keeper Jan Oblak van Atlético stopte er twee en zag Lautaro Martínez hoog over schieten voor Inter. Alleen Saúl miste bij de thuisclub.

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij stonden in de basis bij de koploper van Italië, die vorig jaar de finale van de Champions League verloor van Manchester City. Dumfries vuurde vlak na de aftrap twee keer een schot af op het doel van Atlético, maar doelman Oblak stond beide keren goed in de weg.

Cruciale wending

Inter kwam na 33 minuten op voorsprong via een knap uitgespeelde aanval over de linkerflank. Nicolo Barella gaf de laatste voorzet, waarna Federico Dimarco de bal in het doel joeg. Twee minuten later sloeg Atlético al terug. De van een enkelblessure herstelde Antoine Griezmann schoot de 1-1 binnen. Het was zijn 32e goal in de Champions League.

Depay gaf de wedstrijd een cruciale wending. Hij viel elf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd in bij Atlético en was meteen aanwezig. 

De international van Oranje knalde de bal eerst op de paal, maar in de 87e minuut nam hij een pass van Koke goed aan in het strafschopgebied en schoot de bal langs doelman Yann Sommer van Inter. Hij bracht met zijn goal de thuisploeg op 2-1 en stelde daarmee de verlenging veilig.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment