Australische slangenvanger in levensgevaar door beet gifslang

Louise de GraafIn de veertien jaar dat Mark Pelley als slangenvanger in en rondom Melbourne werkte, werd hij nooit eerder door een giftige slang gebeten. Maar in zijn laatste video vanuit zijn ziekenhuisbed zei hij dat het ‘dus iedereen kan overkomen’. 

In hand gebeten

Tijdens een routineklus in Melbourne werd de 41-jarige Pelley zondagochtend in zijn hand gebeten door een giftige Australische tijgerslang. Afhankelijk van de beet van het dier kan dat dodelijk zijn. 

Sinds de beet ligt Pelley op de intensive care in een ziekenhuis in Melbourne. Zijn dochter Aishah, zelf ook slangenvanger, plaats op sociale media updates over zijn toestand. “Ik weet dat hij sterk is en ga er vanuit dat hij het haalt”, liet ze weten. 

Tegen Australische media zei ze dat het nog ‘te vroeg’ is om te zeggen of en hoe haar vader kan herstellen. 

In tien jaar tijd stierven vier mensen door de beet van een tijgerslang in Australië. Volgens Aishas stokte de ademhaling van haar vader al verschillende keren door het gif van het dier. 

‘Dapper’

Aishas krijgt steun van verschillende inwoners van Melbourne, die haar vader prijzen om zijn ‘dappere’ werk. “Mark haalde eens een slang bij onze voordeur weg en zocht in onze slaapkamer naar een slang”, schrijft iemand.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment