AZ krijgt enorm pak slaag van Heracles Almelo

Louise de GraafJizz Hornkamp was vlak voor rust twee keer trefzeker uit een strafschop. Tussen de twee penalty’s zaten slechts twee minuten. De eerste werd toegekend na een overtreding van Riechedly Bazoer op Hornkamp, bij de tweede haalde Kristijan Belic Bryan Limbombe naar de grond.

Hornkamp, die vlak voor tijd een publiekswissel kreeg, scoorde voor de zesde keer op een rij in een thuiswedstrijd van Heracles. Daarin is nog nooit een andere speler van de club geslaagd.

Feestvreugde

De Belg Brian De Keersmaecker zette Heracles na zo’n twintig minuten op voorsprong door van buiten het zestienmetergebied raak te schieten met links. Mohamed Sankoh, de vervanger van Hornkamp, maakte er in de negentigste minuut 4-0 van en maakte de feestvreugde nog groter door in de laatste tellen ook nog voor de 5-0 te zorgen.

Voor AZ was het de grootste nederlaag in de Eredivisie sinds de 5-0-nederlaag op bezoek bij Ajax op 7 oktober 2018. Destijds was John van den Brom de trainer.

AZ, dat eerder op woensdag Merijn Zeeman aanstelde als nieuwe algemeen directeur, slaagde er niet in het gat met FC Twente te verkleinen tot een punt. Nummer 3 Twente speelt woensdagavond de uitwedstrijd tegen Heerenveen.

Belangrijke zege

Voor Heracles, dat voor de achtste keer wist te winnen, was het een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. De ploeg heeft nu 7 punten meer dan nummer 16 Excelsior. De club die als zestiende eindigt moet na het seizoen de play-offs in.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment