‘Bangalijst’ op middelbare school Utrecht, aangifte gedaan

Louise de GraafHet zou gaan om leerlingen van vwo 5, meldt RTV Utrecht. Drie leerlingen zouden volgens de omroep kort geschorst zijn, maar mogen inmiddels weer naar school.

“Het maken en verspreiden van een dergelijke lijst is in strijd met alles waar wij voor staan als school. Wij veroordelen het gedrag van de opsteller en van degenen die de lijst verspreid hebben dan ook sterk”, schrijft de school in een verklaring, die verder niet wil reageren.

Aangifte gedaan

De school meldt dat er aangifte zijn gedaan, omdat de inhoud van de originele lijst ‘ernstiger blijkt dan aanvankelijk bij ons bekend was’. Het Leidsche Rijn College heeft ook melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, ‘vanwege het misbruik van persoonsgegevens van onze leerlingen’.

“Wij zijn enorm geschrokken van het feit dat dit incident heeft plaatsgevonden”, verklaart de school. “Het opstellen, maar ook het delen van de lijst is seksistisch, beledigend en beschadigend.”

De school is in gesprek gegaan met de leerlingen op de lijst en roept ouders op om ‘actief het gesprek met hun kinderen aan te gaan’. 

Meerdere lijsten in Utrecht

Twee maanden geleden gingen ook al twee ‘bangalijsten’ rond, toen afkomstig van het Utrechts Studenten Corps (USC). De eerste lijst die rondging had de naam ‘Grietenpresentatie jaartje 23’, met daarop zo’n 30 vrouwelijke studenten van studentenvereniging UVSV.

Later ging een tweede lijst rond. Daarop stonden foto’s, namen en telefoonnummers van 14 studentes uit Utrecht. Bij alle vrouwen staan grove seksuele beoordelingen zoals ‘lekker makkelijk, lekker geil’, ‘dikke tieten die je goed kan neuken’ en ‘kan goed pijpen’.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment