Bondscoach Deschamps twijfelt aan olympische deelname Mbappé

Louise de GraafPARIJS (ANP/AFP) – Bondscoach Didier Deschamps van het Franse voetbalelftal twijfelt sterk aan de deelname van Kylian Mbappé aan de Olympische Spelen in Parijs, volgend op het EK in Duitsland. “Vanuit psychologisch en fysiek oogpunt is het erg moeilijk om in de zomer aan twee grote toernooien kort na elkaar deel te nemen, zonder vakantie”, zei Deschamps bij het bekendmaken van de Franse selectie voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Chili.

Dit zijn de laatste wedstrijden voor het EK in Duitsland, waar Deschamps een hoofdrol verwacht van steraanvaller Mbappé. “Het EK heeft de grootste prioriteit”, zei de bondscoach. Hij wil al voor de start van de Europese eindronde weten welke spelers uit zijn selectie ook deel zullen uitmaken van de olympische selectie. “Het mag de voorbereiding niet verstoren. Zodra we ons trainingskamp in Clairefontaine beleggen, moet duidelijk zijn wie wel en wie niet naar de Spelen gaan”, aldus Deschamps.

Mbappé zou graag zijn land vertegenwoordigen op de Spelen. Het EK eindigt op 14 juli, terwijl het olympisch voetbaltoernooi op 24 juli begint. Dit betekent nauwelijks tijd om bij te komen tussen die twee toernooien, zeker niet als Frankrijk ver komt op het EK.

Bondscoach Thierry Henry van het Franse olympisch elftal geeft aan dat hij er weinig over te zeggen heeft. “Ik heb geen zekerheden en ben afhankelijk van een ja of nee van een club”, zei Henry. “En als een club in de tussentijd ook nog van coach verandert, wie zal zeggen of ik Mbappé dan nog kan meenemen.”

Mbappé heeft aangekondigd dat hij van plan is na dit seizoen te vertrekken bij zijn huidige club Paris Saint-Germain. Hij zal naar verwachting naar Real Madrid gaan.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment