Bondscoach Koeman overlaadt Simons vlak voor EK met complimenten

Louise de GraafBondscoach Ronald Koeman is tevreden over de manier waarop Xavi Simons zich tijdens de voorbereiding op het EK bij het Nederlands elftal manifesteert. “Hij is een van de grootste talenten die we op dit moment hebben”, zei hij op een afsluitende persconferentie voor het eerste duel van Oranje met Polen van zondag op het EK.

De 21-jarige Simons maakte afgelopen maandag zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. Hij deed dat in zijn veertiende interland, een oefenduel met IJsland (4-0). “Hij heeft op vroege leeftijd al in veel wedstrijden als basisspeler gespeeld. Hij maakt een ontwikkeling door en bij een jonge speler gaat dat altijd met ups en downs, zeker bij een nationaal team”, zei Koeman.

Simons heeft er een concurrent bij voor zijn plek rechts voorin bij Oranje. De snelle Jeremie Frimpong was een van de meest opvallende spelers in de voorbereiding van Nederland op het EK. “We hebben er alle vertrouwen in dat Simons een heel goed EK gaat spelen”, zei de bondscoach van Nederland. “Hij is een speler met creativiteit en snelheid. Ik heb weleens de opmerking gemaakt dat hij acties durft te maken, maar hij heeft ook de ontwikkeling en ervaring om te weten wanneer hij dat wel en niet kan doen. We zijn superblij met zo’n speler in de selectie. Buiten dat hij nu al veel speelt, is hij iemand voor de toekomst van het nationale team.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment