Bruine beer verwondt vijf mensen in Slowaakse stad

Louise de GraafDe slachtoffers liepen volgens burgemeester Jan Blchac bijtwonden en schrammen op. Eén van hen verloor bijna een oog. Hoe dit precies is gebeurd, is niet bekend.

De beer is waarschijnlijk de rivier Vah overgestoken en vervolgens verdwaald in de woonwijken van de stad, die zo’n 31.500 inwoners telt. 

Bekijk de beelden hier:

Het dier werd ook in de buurt van een winkelcentrum gespot, maar werd uiteindelijk weggejaagd naar een bosrijke omgeving. Het stadsbestuur heeft besloten dat de beer moet worden doodgeschoten.

Tweede beer in korte tijd

Afgelopen vrijdag overleed een 31-jarige toerist uit Belarus na een ontmoeting met een beer in het noorden van Slowakije. De vrouw viel tijdens zijn vlucht weg van het dier van een helling. Bij de val liep hij dodelijk hoofdletsel op, volgens de politie.

Slowakije telt zo’n 1100 à 1200 wilde beren. Meestal vermijden ze mensen als ze die op tijd opmerken. Ze kunnen wel aanvallen als er een verrassende ontmoeting plaatsvindt of als vrouwelijke beren denken dat hun welpen worden bedreigd. Het is niet duidelijk of de beer in Liptovsky Mikalus een mannetje of een vrouwtje was.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment