Caroline Tensen breekt door boodschap van thuisfront in Over De Oceaan

Louise de GraafHaar kids vertellen in hun boodschap hoe Caroline is als moeder en hoe sterk ze is omgegaan met tegenslagen na onder andere de scheiding met hun vader. “Ze stond alleen aan het roer naast haar fulltime baan. Ik vraag me soms af hoe ze dat allemaal voor elkaar heeft gekregen”, aldus haar zoon. Verhuizen, verbouwen, op vakantie gaan als alleenstaande ouder: het waren allemaal dingen die Caroline ook ‘gewoon’ deed naast haar carrière.

Ook laten ze weten hoe trots ze zijn op haar deelname. Bij het horen van deze lieve woorden houdt Caroline het niet droog. Haar dochter zegt: “We zijn ongelofelijk trots op jou, maar ik mis je ook heel erg.” Haar zoon vult aan: “Hou nog even vol, ik hou van je en tot snel.” De tranen vloeien zichtbaar bij hun moeder, maar ze geeft aan dat ze het heel fijn vindt om haar kinderen weer even te horen.

Voor Caroline is het avontuur een mooie uitdaging. Aan boord is zij verantwoordelijk voor het koken, waar ze in eerste instantie erg blij mee is. Ze komt er echter al snel achter dat koken voor de hele bemanning een flinke kluif is. Vooral omdat het varen zorgt voor schommelingen aan boord. 

Toch vergaat de reis Caroline over het algemeen goed. Bovendien bezorgt de tocht haar, ondanks het gemis van het thuisfront, een moment van zelfreflectie en om stil te staan bij alles wat ze al heeft doorstaan, zoals haar scheiding en haar depressie tijdens de overgang.

Over De Oceaan is elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Bekijk hieronder hoe de deelnemers afscheid namen van hun dierbaren op weg naar hun avontuur:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment