Chef’Special brengt 5e album uit: voelen ons nog steeds new kids

Louise de Graaf


Chef’Special bestaat al meer dan vijftien jaar, maar Joshua, Wouter, Jan, Guido en Wouter voelen zich nog steeds ‘the new kids’. Vrijdag komt hun vijfde plaat ‘New Gold’ uit. “Ik heb wel het gevoel dat we bij het maken van dit album eindelijk een beetje de rust hebben gevonden”, zegt gitarist Guido Joseph tegen het ANP. “We hebben vertrouwen in de liedjes en in het verhaal dat we willen vertellen. Maar het is de truc om dat speelse levend te houden.”

“Ik heb wel het gevoel dat we bij het maken van dit album eindelijk een beetje de rust hebben gevonden”

De mannen uit Haarlem richtten de band in 2008 op. Ruim vijftien jaar later hebben ze meerdere hits gescoord – waaronder In Your Arms – en vierden ze in april hun 15-jarig bestaan. Ook de eerste singles van het nieuwe album, Speed Of Light en Fly Like Me, waren direct een succes.

Chef'Special

Lees ook:

Chef’Special geeft in najaar show in teken van nieuwe album

De reden dat de mannen zich nog zo jong en fris voelen, komt volgens frontman Joshua Nolet door het tempo dat ze hebben aangehouden. “Volgens mij komt het doordat we steeds weer een klein stapje vooruit hebben gezet”, vertelt hij vanuit hun studio in het centrum van Haarlem. “In plaats van dat we in een keer een hele grote stap hebben gezet. Dan overkomt het je soms ook een beetje, weet je wel. Wij hebben heel geleidelijk kunnen groeien in al die jaren. Zo voelt elke stap weer als een nieuwe stap.”

Als voorbeeld noemen de mannen de boodschap van het nummer Fly Like Me. “De song gaat over het omarmen van wie je bent en dat niemand dezelfde reis als jij heeft afgelegd”, zegt Joshua. “Je verandert als persoon. En op het moment dat je je er bewust van bent dat je steeds verandert, ja, dan blijft het fresh voelen.”

Chef'Special

Lees ook:

Chef’Special en Rolf Sanchez dit jaar met Qmusic mee naar de sneeuw

De bandleden, die naar eigen zeggen best een braaf imago hebben, hebben niet het gevoel dat ze zichzelf moeten ‘bewijzen’ met seks, drugs en rock-‘n-roll. “Als ik naar mezelf kijk, wil ik daar juist vandaan blijven”, zegt Joshua. “Ik ben echt geen brave Hendrik hoor, maar ik probeer nu juist goed voor mezelf te zorgen. Ik denk dat het juist leuk is om te laten zien dat het niet per se zo hoeft.” De andere mannen sluiten zich daarbij aan. “Wij hebben ook niet de behoefte onze muziek kracht bij te zetten”, vult Guido aan. “Luister maar gewoon, en dan hoor je hoe we in elkaar steken.”

Chef’Special geeft voorproefje van hun show in de ZiggoDome.

04:57

Bron: ANP/RTL BoulevardWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment