Christina Applegate leed aan anorexia: ‘At vijf amandelen per dag’

Louise de GraafChristina was nog maar vijftien jaar oud toen ze begon met acteren in de Amerikaanse sitcom Married… with Children, die van 1987 tot 1997 werd uitgezonden. Ze moest van haar moeder op dieet en begon met Weight Watchers. “Als ik onder de vijftig kilo woog, wilde mijn moeder weten hoe ik dat voor elkaar had gekregen”, vertelt ze in haar podcast MeSsy. 

Ze ontwikkelde een eetstoornis. “Ik heb mezelf jarenlang eten ontzegd. Ik at vijf amandelen per dag. Als ik er zes at, moest ik huilen en wilde ik het huis niet meer uit.” Ze beschrijft onder andere een situatie waarin ze de allerkleinste maat van een kledingstuk moest dragen in de show, maar zichzelf nog steeds te dik vond.

Het was uiteindelijk de crew van Married… with Children die ingreep. “Iedereen op de set vond het eng. Ze zagen dat ik nooit at en hebben mij erop aangesproken.” Pas na haar dertigste kreeg ze de eetstoornis onder controle.

Tegenwoordig gaat het helaas ook niet goed met de gezondheid van de actrice. Christina kreeg in 2021 de diagnose multiple sclerosis (MS), een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. “Ik zal nooit wakker worden en denken: dit is geweldig. Dat kan ik je wel vertellen. Dat zal nooit gebeuren. Ik sta op en word er iedere dag aan herinnerd”, zei ze eerder over de ziekte. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment