Clubrecord koploper Leverkusen na zege op tien man van Wolfsburg

Louise de GraafLeverkusen heeft in de competitie 10 punten voorsprong op Bayern München. Naast de ongeslagen reeks in de Bundesliga heeft de ploeg ook nog niet verloren in de Duitse beker en in de Europa League. Het elftal hield de serie donderdag ternauwernood in stand, nadat het een 2-0-achterstand had weggepoetst bij FK Qarabag in Azerbeidzjan (2-2).

Leverkusen-aanvaller Florian Wirtz raakte halverwege de eerste helft de paal, waarna Moritz Jenz van Wolfsburg binnen een half uur zijn tweede gele kaart zag. De thuisploeg profiteerde in de 37e minuut van het numerieke overwicht. Nathan Tella, de vervanger in de basis van de geschorste Jeremie Frimpong, kopte raak na goed werk van Álex Grimaldo, 1-0.

Leverkusen deed het in de tweede helft rustig aan, maar Wolfsburg wist zelden in de buurt van het strafschopgebied van de thuisploeg te komen. De koploper besliste het duel vervolgens in de 86e minuut. Op aangeven van Exequiel Palacios scoorde Wirtz met een volley in de korte hoek, 2-0.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment