Dave Roelvink geraakt door geruchten Yvonne Coldeweijer: ‘Slecht van geslapen’

Louise de Graaf“Het heeft me heel erg geraakt, man. Heb er echt slecht van geslapen”, vertelt hij radiopresentator Frank Dane. Dave legt uit dat hij na de video van Yvonne enorm veel haatberichten heeft ontvangen. “Je hebt natuurlijk ook te maken met mensen met wie ik samenwerk. Zowel in medialand als sponsoren waarmee je afspraken hebt. Er zijn dan toch sommige mensen die bij je checken van: hey, wat is daar van waar?” voegt hij toe.

Hoewel hij niemand iets te bewijzen heeft, wil hij toch ‘eenmalig laten zien’ dat er niks klopt van de beschuldigingen. Zo heeft hij zelf een video geplaatst met tekst en uitleg op zijn Instagram-kanaal. Daarnaast heeft hij vanochtend een bloedtest gedaan en gaat hij nog een urinetest laten afnemen om te bewijzen dat er geen sporen van drugs of alcohol in zijn lichaam zitten. “Dan hoop ik toch dat ik mijn onschuld heb bewezen.” 

Hij legt zijn plan van aanpak uit: “Ik doe gewoon mijn kleren uit en dan zie je ook dat ik geen pakje appelsap heb verstopt. Ik zal het toilet filmen. Ik zal het bakje filmen. Ik zal zorgen dat er niet geknipt wordt in de video’s.” 

Frank vindt het niet nodig dat Dave zover gaat om zijn onschuld te bewijzen: “Lieve Dave, dit hoef je allemaal niet te doen, vriend. Je bent niemand wat verplicht. Wat is dit voor gekkigheid, man.” Maar Dave denkt er anders over: “Dat klopt, alleen komt erbij dat ik een platform heb en eigenaar van een kliniek ben. Ik wil gewoon laten zien hoe transparant ik ben.” Hij vindt tenslotte dat hij dat altijd eerlijk is geweest ‘over zijn gebruik’. “Zelfs over mijn terugval.” 

Gelukkig is Dave – ondanks de pijnlijke situatie – zijn gevoel voor humor niet verloren. Wanneer Frank hem vraagt wat hij gaat drinken voor de urinetest, roept Dave grappend: ‘Bier’. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment