Enchiladas met kip en little gem met zelfgemaakte sour cream dressing

Louise de Graaf



Weet jij wat little gems zijn? Dat zijn kleine kropjes jonge sla! Deze gaan we vandaag lekker combineren met zelfgemaakte sour cream dressing. Niet alleen bevat dit gerecht dus veel groente, ook is deze maaltijd eiwitrijk. We gaan namelijk enchiladas met kip en kidneybonen maken – smullen!

Enchiladas met kip

  • Hoofdgerecht 6 stuks
  • Bereiding circa 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 portobello’s
  • Olijfolie 
  • 200 gr. kippendijfilet (2 stuks)
  • Zout en peper
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 360 gr. kidneybonen (pot of blik) 
  • 2-3 chipotles (blik)
  • 1 blik polpa (tomatenblokjes)
  • 200 gr. belegen kaas
  • 6 mais -en/of tarwetortilla’s (20 cm doorsnede) 

Extra nodig: grove rasp, evt. cocktailprikkers, ovenschaal (36 x 22) 

 

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de portobello’s in stukken van 2 centimeter.

Stap 2: Verhit een braadpan en rooster de portobello’s in de pan tot ze vocht loslaten.

Stap 3: Snijd de kip in blokjes van ½ centimeter. Kruid met zout en peper.

Stap 4: Voeg een scheut olie en de kip bij de portobello’s en bak twee minuten op hoog vuur.

Stap 5: Pel en snijd intussen de ui in korte reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn.

Stap 6: Draai het vuur wat lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak nog drie minuten, tot de ui zacht is.

Stap 7: Spoel de bonen af met water en doe deze in de pan.

Stap 8: Snijd de chipotles fijn en voeg toe met ¾ van de tomatenblokjes en twee eetlepels adobosaus (uit het blikje). Laat vijf minuten koken/bakken.

Stap 9: Verhit intussen een koekenpan en laat de tortilla’s hierin rondom lichtbruin kleuren (ze moeten wel zacht blijven).

Stap 10: Rasp de kaas.

Stap 11: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 12: Schep een baan met vulling in het midden van de tortilla’s, verdeel hier wat kaas over en rol op.

Stap 13: Steek eventueel vast met een cocktailprikker en leg in een ingevette ovenschaal.

Stap 14: Verdeel de overige tomatenblokjes erover en bestrooi royaal met kaas.

Stap 15: Zet 15 minuten in de oven. Zet eventueel de grill nog even aan.

Little gem met sour cream dressing

  • Salade 4 personen
  • Bereiding circa 10 minuten

Ingrediënten

  • 125 ml. zure room
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 50 gr. gezouten pecannoten
  • Zout en peper
  • 3 kropjes little gem of baby romaine

 

Bereidingwijze

Stap 1: Roer de zure room los met het sap van ½-1 limoen.

Stap 2: Pluk een handvol korianderblaadjes en hak de noten grof.

Stap 3: Hak de overige koriander en roer door de dressing. Maak op smaak met zout en peper.

Stap 4: Snijd de slakropjes in vieren en rangschik op een schaal.

Stap 5: Lepel de dressing erover en bestrooi met de achtergehouden korianderblaadjes en gehakte pecannoten.



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment