Excuses of niet: fotobewerking prinses Kate mikpunt van spot op sociale media

Louise de GraafDe veelbesproken foto van Kate en haar drie kinderen was juist de eerste foto die werd gedeeld met het publiek nadat Kate een operatie had ondergaan in januari. Sindsdien waren er veel geruchten over haar gezondheid. Eind vorig jaar werd ze namelijk voor het laatst in het openbaar gezien. Ging het wel goed met Kate? Het Britse koninklijk huis publiceerde gisteren de foto en deelde die met de persbureaus zodat verschillende media deze verder konden verspreiden. 

Maar onder meer de patroontjes op de trui van prins George klopten niet, en ook de trui en hand van prinses Charlotte waren bewerkt. “Sorry voor de verwarring”, reageerde Kate gisteren na de ophef die daarover was ontstaan. “Ik experimenteer af en toe met het bewerken van foto’s.”

De voorpagina’s vandaag in Groot-Brittannië liegen er niet om, veel Britten vinden het absoluut niet kunnen dat een koninklijke foto zo is bewerkt met Photoshop. ‘Een gruwelijke misdaad’, zo staat met koeienletters in de krant de Daily Star. ‘Een pr-ramp’, schrijft de Daily Mail en de Daily Mirror noemt het een ‘beeld van chaos’.

Maar er is niet alleen kritiek, over de fotobewerking van de prinses worden inmiddels ook heel veel grappen gemaakt op sociale media. Ook in Nederland: zo gaat een variant op de foto van Kate rond waarbij de formerende Van der Plas (BBB), Wilders (PVV), Omtzigt (NSC) en Yeşilgöz (VVD) te zien zijn.

Er zijn nog veel meer bewerkingen die rondgaan, waarbij vooral Kate op de hak wordt genomen. Zo is ze veranderd in een actrice uit de teleurgestelde Wonka-attractie, of zit ze er opeens bij als Bernie Sanders – die ooit viral ging met een foto toen hij bij de inauguratie van Biden met gebreide wanten en een scheef mondkapje werd vastgelegd.

Een kleine greep uit de reacties:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment