Familie Nagelkerke uit Een Huis Vol deelt angstaanjagend verhaal over stalker

Louise de GraafIn de vlog worden de twee bijgestaan door hun jurist. Jan en Sofie vertellen dat ze al maandenlang worden lastiggevallen door een man, die het met name op Sofie gemunt heeft. Hij zou zich schuldig maken aan oplichting en bedreiging. Zo stuurde hij: ‘Pas maar op als je in je auto stapt, anders kan er wat gebeuren.’ Wat het bericht nog enger maakt, is dat hij wist in wat voor auto de familie rijdt.

Ook zou de man onheilspellende berichten naar hun kinderen, families, leveranciers en samenwerkingspartners hebben gestuurd. Hij zou er alles aan doen om het leven van de familie zo zuur mogelijk te maken. Zelfs Fabian, de jurist die de familie bijstaat, werd door de man lastiggevallen. “We hoopten lange tijd dat het slechts om roepen ging, maar hij bleef maar afpersen en bedreigen”, vertelt Sofie.

De familie Nagelkerke besloot uiteindelijk om de man voor de rechter te slepen en inmiddels is er een vonnis: de rechter heeft de familie in het gelijk gesteld. Helaas is de man momenteel onvindbaar, maar volgens Fabian zijn er ‘wel maniertjes’ om hem op te sporen. Er is een dagvaarding opgesteld waarin staat dat hij direct moet stoppen met zijn bedreigingen en nare berichten. Ook heeft hij een boete van 500 euro opgelegd gekregen én een contactverbod. Elke keer dat hij hierna nog contact opneemt, gaat hem 500 euro kosten. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 15.000 euro. Ook moet hij een rectificatie plaatsen op zijn LinkedIn-pagina. Waarom hij juist deze familie moet hebben, wordt niet duidelijk uit de video.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment