Franse ‘Tinder-verkrachter’ krijgt achttien jaar cel, hield spreadsheet bij

Louise de GraafDe fotograaf lokte in 2015 en 2016 jonge vrouwen naar zijn studio voor een fotosessie. Hij gaf ze alcohol waarna de slachtoffers in een roes raakten, volgens de rechtbank omdat de fotograaf drugs in de drankjes stopte. Bij negen vrouwen werden bij toxicologisch onderzoek verdovende middelen aangetroffen.

Spreadsheet met complimenten

Volgens de aanklagers ging de fotograaf systematisch te werk, zo hield hij een spreadsheet bij met complimentjes die hij in groten getale stuurde via de datingapp. “Deze man is gevaarlijk. Hij lijkt voor niemand respect te hebben”, zei de aanklager volgens Le Parisien.

De man was aangeklaagd voor seksueel misbruik van zeventien vrouwen. Hij werd veroordeeld voor twaalf verkrachtingen en drie andere gevallen van misbruik. In twee zaken was er volgens de rechter onvoldoende bewijs. De fotograaf ontkent. Over zijn slachtoffers zei hij: “Sommigen liegen, en bij anderen heb ik ernstige twijfels.”

De zaak loopt al jaren. In 2016 werd de fotograaf aangehouden. Hij bracht daarna 2,5 jaar door in de gevangenis, voordat hij zijn rechtszaak thuis mocht afwachten. Volgens aanklagers sloeg hij daarna opnieuw toe. Voor dat vermeende misbruik moet hij in een tweede zaak terechtstaan.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment