Internazionale neemt koppositie weer over na zege op Fiorentina

Louise de GraafMet de zege komt Internazionale op 54 punten, 1 punt meer dan Juventus. De nieuwe koploper, die vorige week in Riyad de Italiaanse Supercup veroverde, heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrent uit Turijn. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar in Milaan.

De wedstrijd kende een spectaculaire openingsfase met een afgekeurde treffer voor Fiorentina en kansen voor Internazionale, voordat Lautaro Martínez de bezoekers op voorsprong zette. De topscorer van de Serie A kopte in de 14e minuut een corner van Kristjan Asllani binnen. Fiorentina had vervolgens voor rust pech dat het geen strafschop kreeg.

De thuisploeg kreeg in de 76e minuut alsnog een penalty, nadat Inter-keeper Yann Sommer bij het uitkomen M’Bala Nzola hard in het gezicht had geraakt. Sommer had echter geen problemen met de zwak ingeschoten penalty van Nicolás González. Bij Internazionale speelde Stefan de Vrij de gehele wedstrijd, terwijl Denzel Dumfries na een uur inviel. Davy Klaassen bleef op de bank.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment