Italië naar volgende ronde EK na late gelijkmaker tegen Kroatië

Louise de GraafItalie heeft zich ten koste van Kroatië geplaatst voor de achtste finales van het EK. Mattia Zaccagni maakte in de 98e minuut gelijk voor de regerend Europees kampioen (1-1), die daardoor tweede werd in de groep.

Luka Modric nam in de 55e minuut het eerste doelpunt voor zijn rekening. De vedette van de Kroaten schoot met links raak nadat Gianluigi Donnarumma nog had gered op een inzet van de ingevallen Ante Budimir.

Kort voor zijn doelpunt miste Modric nog een strafschop. Die werd door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie toegekend na een handsbal van invaller Davide Frattesi bij een schot van Andrej Kramaric. Modric schoot de penalty beheerst over de grond in de hoek, maar Donnarumma maakte zijn status van ‘penaltykiller’ waar en dook de juiste hoek in.

Italië had de ploeg op een aantal plekken gewijzigd ten opzichte van het met 1-0 verloren duel met Spanje. Zo werd Gianluca Scamacca voorin vervangen door Mateo Retegui en ook Federico Chiesa begon op de bank. Scamacca en Chiesa kwamen nog in de ploeg, maar wisten het verschil ook niet te maken. Invaller Zaccagni kon dat wel.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment