John Kerry treedt terug uit regering voor campagne Biden

Louise de GraafDe 80-jarige Kerry werkte de afgelopen drie jaar voor de Verenigde Staten aan het tegengaan van klimaatverandering. Zo was hij de hoge diplomaat die namens Washington de gesprekken voerde op klimaattoppen. Nu zou Kerry van mening zijn dat hij het klimaat het beste kan helpen door Biden herkozen te krijgen, schrijven Amerikaanse media zoals CNN en The New York Times.

Kerry heeft al een lange politieke carrière achter de rug en was eerder onder meer senator en minister van Buitenlandse Zaken.

Mogelijk tegen Trump

Komende november hoopt Biden bij de presidentsverkiezingen een tweede termijn te krijgen. Hij lijkt het dan in een tweestrijd weer op te moeten nemen tegen de Republikeinse oud-president Donald Trump, die klimaat veel minder belangrijk vindt.

Zo trokken onder Trump de Verenigde Staten zich terug uit het klimaatakkoord van Parijs, omdat het nemen van maatregelen te duur zou zijn. Biden bood daar later excuses voor aan en liet de VS meteen terugkeren toen hij aantrad in 2021.

‘Staat enorm veel op het spel’

De race om het Witte Huis zou dit jaar dus zomaar een nieuwe tweestrijd kunnen worden tussen Joe Biden en Donald Trump. Een herhaling van zetten? Niet volgens onze correspondent Erik Mouthaan, vertelt hij in onderstaande video. “Het is echt anders. De oorlog in Oekraïne, de oorlog in Israël. Er staat enorm veel op het spel.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment