Joost Klein eist nieuwe getuigenverhoren in songfestivalzaak: zaak overgedragen aan Zweedse OM

Louise de GraafJoost vraagt om nieuwe politieverhoren van getuigen die in Nederland wonen. Om dat te kunnen regelen moet Zweden een internationaal rechtshulpverzoek doen. Dat is een proces dat normaal gesproken maanden in beslag neemt. “Het zal enige tijd duren”, zegt Jönsson daarover. “Helaas kan ik op dit moment niets zeggen over hoelang dat gaat duren.”

Naast het verzoek tot extra politieverhoren vanuit Joost, bevestigen zowel het Zweedse OM als de Zweedse politie dat de zaak is overgedragen aan het OM in Zweden. Jan-Åke Fält, de advocaat van Joost, wil niet inhoudelijk reageren. “We laten het onderzoek op zijn beloop en komen hopelijk binnenkort met een verklaring.”

Joost werd begin mei als eerste songfestivalkandidaat ooit gediskwalificeerd tijdens het muziekevenement. Dat gebeurde na een vermeend incident achter de schermen. Het is nog steeds niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Hij zou na de tweede halve finale een dreigende beweging naar cameravrouw hebben gemaakt. Volgens zijn advocaat heeft Joost alleen haar camera weggeduwd, maar zich niet schuldig gemaakt aan bedreiging.

Tijdens een optreden op een festival in Vancouver heeft Joost dit weekend uitgehaald naar de organisatie van het songfestival. Op het podium riep hij ‘fuck Eurovision‘. Dat is te zien op beelden op social media. Beelden daarvan zie je in de video hieronder.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment