Joost Klein lanceert eerste lied na diskwalificatie songfestival

Louise de GraafIn het lied zegt Joost onder meer dat hij ‘zo moe’ wordt van mensen. “Veel te veel prikkels. De ene heeft dit, de ander heeft dat”, rapt hij. Ook horen we Joost zeggen: “Ben zo hoog in de atmosfeer. Het liefst kom ik nooit meer neer. Het verleden doet zeer, maar heb ervan geleerd. Dat zeg ik terwijl ik de toekomst negeer.” Dat zong Joost ook al voor het misging bij het songfestival, maar de tekst zou inmiddels ook naar zijn diskwalificatie kunnen verwijzen.

Daarnaast zingt Joost ook dat de toekomst ‘onzeker’ is. “Ik wil gewoon mijn leven leven. Geef me ff. Ik ben op eenzame hoogte en dat moet je wel beseffen”, aldus de artiest. Bovendien is het artwork van de plaat zijn songfestivallook. Ook de welbekende ‘blauwe vogel’ is daarop te zien.

Joost werd tijdens het songfestival in het Zweedse Malmö gediskwalificeerd omdat hij ‘een dreigende beweging’ maakte naar een cameravrouw toen zij hem filmde terwijl herhaaldelijk zou zijn afgesproken dat zij dat niet zou doen. Het politieonderzoek naar het incident ligt momenteel bij het Zweedse Openbaar Ministerie. Wanneer de zaak dient is nog onduidelijk, omdat het juridische team van Joost heeft gevraagd ook getuigen in Nederland te horen. Hoe lang dat gaat duren, is niet bekend.

Na de diskwalificatie heeft Joost zich nog niet vaak uitgelaten over de toestand tijdens de internationale muziekwedstrijd. Op het podium in de Canadese stad Vancouver liet hij zich echter wel heel duidelijk uit:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment