Kaj van der Voort heeft hoofdrol in voorstelling Mamma Mia! The Party te pakken

Louise de GraafMamma Mia! The Party speelt zich af op het Griekse eiland Skopelos waar Adam, gespeeld door Kaj, hopeloos verliefd is op Konstantina. Haar Griekse vader Nikos probeert de liefde tussen de twee tegen te houden, omdat hij hen liever niet samen ziet.

Kaj hoefde niet lang na te denken toen hij werd benaderd om dit liefdesverhaal te spelen, vertelt hij in gesprek met het AD. “Ik vind het heel cool dat ik voor de tweede keer onderdeel van het ABBA-imperium mag uitmaken.”

Componist Björn Ulvaeus kwam in 2007 op het idee voor de voorstelling en beoordeelde ook de auditie van Kaj. Dat was wel een dingetje voor de zanger. “Alles werd gefilmd en toen was het van: ‘We moeten het opsturen naar Zweden, want Björn moet er nog naar kijken.'” Als ABBA-lid en grondlegger voor de show bepaalde Björn welke rol Kaj zou krijgen. 

Om zijn rol alvast onder de loep te nemen, is Kaj naar Londen gegaan, waar de voorstelling een groot succes is. Daar bekeek hij de voorstelling. “Ik heb echt een topavond gehad. Het was een groot feest.” De voorstelling in Nederland wordt in het Nederlands opgevoerd, maar de liedjes blijven in het Engels. “Zodat iedereen lekker kan meezingen.”

Erg zenuwachtig is Kaj niet. “Ik voel gezonde, euforische spanning. Ik heb er zin in en zie mezelf in september wel door die taverna rennen.”

Mamma Mia! The Party is vanaf september in de Rotterdamse Schiecentrale te zien.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment