Koeman is tevreden met gelijkspel van Oranje tegen Fransen

Louise de Graaf“Ik ben blij met dit punt en ik weet ook dat er dingen beter kunnen en moeten. Maar jullie hadden toch ook niet verwacht dat we Frankrijk even van de mat zouden spelen?”

Afgekeurd doelpunt

Koeman was het niet eens met de beslissing van de arbitrage om een doelpunt van Xavi Simons af te keuren, omdat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan had gehinderd. “Denzel stond buitenspel en zou de doelman hebben belemmerd. Maar dat was niet het geval, want de doelman dook niet eens. Als de videoscheidsrechter vijf minuten moet nadenken of het wel of geen geldig doelpunt is, dan moet hij die treffer goedkeuren. Want dan is het niet duidelijk.”

De bondscoach vond dat Nederland in balbezit soms teleurstelde. “Maar dat kwam misschien ook doordat we tegen Frankrijk speelden”, doelde hij op de kracht van de finalist van het laatste WK. “Jullie moeten niet vergeten dat we hier op het EK vijf geblesseerde middenvelders missen. We hebben nog voldoende ruimte voor verbetering. Natuurlijk kunnen we ons ook nog verbeteren op dit EK. We gaan weer praten met elkaar en alles analyseren.”

Betere kansen Frankrijk

Koeman erkende dat Depay niet zijn beste interland uit zijn loopbaan had gespeeld. “Maar volgens mij had onze hele aanval het lastig”, zei de bondscoach, die Depay in de 79ste minuut wisselde voor Wout Weghorst. 

Koeman had niet overwogen om de snellere Donyell Malen, Joshua Zirkzee, Brian Brobbey of Steven Bergwijn voor Depay te brengen. “Ik twijfelde wel of ik Gakpo of Depay eruit moest halen voor Weghorst. Uiteindelijk koos ik voor Memphis omdat Gakpo meer kopkracht heeft. Al met al heeft Frankrijk misschien betere kansen dan wij gehad”, zei Koeman. “Maar ook weer niet zo heel veel meer. Zij waren in de slotfase ook wel tevreden met een gelijkspel.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment