KZK: Het Honden-Heren-Hotel van Matthijs, Koen en Toby

Louise de GraafTerug naar Nederland 

Matthijs en Koen woonden al lange tijd samen maar niet op de plek die ze graag zouden willen. Hun huis in het Belgische Turnhout voelde als een ‘tijdelijke oplossing’. De wens was om terug te keren naar Nederland en daar hun eerste echte koophuis aan te schaffen. Hun eigen zoektocht wilde echter maar niet lukken. De markt gaat sneller dan dat zij konden beslissen, Matthijs en Koen twijfelen té vaak en té veel. Als ze een leuk huis zagen waren ze vaak al te laat. Na een aantal van deze dompers zonk de moed hen in de schoenen. Meedoen aan Kopen Zonder Kijken voelde als de enige oplossing. 

Wensen en budget 

Met een budget van 420.000 euro zetten ze Alex aan het werk om voor hen een droomhuis te vinden. Het zoekgebied strekt zich uit over verschillende steden in Brabant: Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Best en het geliefde Veldhoven. Het huis dat ze zoeken heeft het liefst een zon georiënteerde tuin met achterom, 3 slaapkamers, in een rustige en gezellige straat en het liefst mét parkeergelegenheid voor de deur. Voor Alex klinkt dit als een prima wensenlijst voor het budget dat ze hebben en hij gaat vol goede moed van start. 

De zoektocht

Ook Matthijs en Koen kregen de concessieklok mee naar huis: is er binnen 70 dagen geen huis gevonden, dan moet er in hun wensenlijst worden geschrapt. Alex bezoekt verschillende huizen, voornamelijk in Veldhoven wat hun voorkeur heeft. Alleen ook Alex heeft moeite om in deze huidige markt een huis te bemachtigen, hij wordt meermaals overboden. De zoektocht blijkt moeilijker dan hij had verwacht en met nog maar een paar dagen op de teller richt hij zijn pijlen op een andere plek: Den Bosch. En dat blijkt een hit! De concessieklok is nét afgelopen, en wanneer Matthijs en Koen in zak en as zitten komt Martijn hen verrassen met het fantastische nieuws. 

Het huis is aangekocht voor €375.000, waardoor er een verbouwbudget van €45.000 overblijft. 

Het droomhuis van Matthijs, Koen en Toby

Volgens Bob hebben Matthijs en Koen moodboards gemaakt waarbij ze dachten dat ze een villa van 2,2 miljoen zouden kopen. Dát is helaas niet gelukt, maar het betekent wel dat het huis ‘luxe’ moet uitstralen en het echt het wauw-effect moet hebben. De basis van het huis is goed, dus het meeste werk zit in cosmetische aanpassingen. De keuken krijgt een make-over en de badkamer – die Matthijs omschrijft als een tijdmachine – wordt naar het jaar 2024 omgetoverd. Ook hond Toby krijgt een eigen ‘suite’ met prachtige openslaande deuren naar de woonkamer. 

Het wauw-effect creëren 

Roos ziet op de moodboards van Matthijs en Koen het chique hotelgevoel sterk naar voren komen: in het materiaal, de kleuren en de meubels. Allebei houden ze van een donkere keuken met een natuurstenen blad. Roos besluit voor mineraalgroene, matte frontjes te gaan en een stenen marmerlook blad. Er komt een hoge wand aan de zijkant van de keuken met alle inbouwapparatuur en aan de voorkant een half kookeiland, oftewel een schier kookeiland. Hier kun je heerlijk koken, borrelen en barhangen op de zachte barkrukken. 

 

Het afstylen van het ‘Honden-Heren-Hotel’ 

Aan de grote ovalen, organische eettafel mét zitbank kunnen ze heerlijk tafelen met vrienden en familie. En daar kan kerstliefhebber Matthijs losgaan met het kerstdiner. Het behang op de muur heeft een optisch 3D-effect en is een echte eye-catcher in het huis: het eerste wat ze doen bij binnenkomst is ook even voelen aan de muur of het écht diepte heeft. Niet dus! 

Douchen in een tijdmachine 

Met een dubbele zwarte wasbak met opzetkom én een dubbele inloopdouche – of hoe Koen het noemt: de wasstraat – is dit een totaal vernieuwde en prachtige badkamer geworden waar Koen en Matthijs sprakeloos van zijn. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment