Leven Kimberley Klaver was ‘een zooitje’ tijdens scheiding: ‘Ik had niets meer’

Louise de GraafKimberley ging in 2018 weg bij haar eerste liefde, Bas Schothorst. Ze waren toen drie jaar getrouwd. In de podcast blikt ze terug op deze periode. “Ik zat op een gegeven moment op een of andere zinkende woonboot in Amsterdam. (…) Ik had niets. Ik had een Albert Heijn-tas met kleren op een woonboot.” 

De actrice legt uit dat ze tijdens de periode van haar scheiding verliefd was op iemand anders. “Ik wilde scheiden, of ik ging scheiden, ik wist het allemaal nog niet, en ik was verliefd op iemand anders.” Ze laat Kim weten dat ze veel steun aan haar heeft gehad in deze turbulente tijd. “Ik wist gewoon niet waar ik naartoe moest in mijn leven. En of ik er een zooitje van had gemaakt. En dan sta jij voor de deur.”

Uiteindelijk is de scheiding er wel van gekomen en besloot ze kort erna om verder te gaan met Michel van den Bergh, de man op wie ze verliefd was.

In gesprek met KEK Mama vertelt Kimberley dat ze ook over het moederschap openhartig is in haar podcast met Kim. Zo worstelt ze met het vinden van de juiste balans tussen het moederschap en haar carrière. “Werk ik te veel, zie ik mijn kind te weinig. Doe ik te weinig, zou ik meer moeten doen om toch financieel mijn mannetje of dus vrouwtje te staan. Het is voor mij ook zoeken.”

Lange tijd had ze ook last van neuroses, vertelt ze. “Ik maakte mezelf gek met allerlei angstige gedachten: toch weer even dat bedje controleren, toch weer even kijken. Die angsten waren irreëel, maar maakten me helemaal gek.”

Kimberley geeft toe dat ze graag had gehad dat een andere moeder haar bij deze angsten had bijgestaan. “Het had mij heel erg geholpen wanneer een andere moeder daar open over had gesproken en had aangegeven dat het normaal is om onzekerheid en angsten te hebben, zeker in die eerste periode.” Daarom vindt ze het belangrijk om in de podcast op hun ‘eerlijkst en meest kwetsbaar’ te zijn. “Een dikke lach en soms ook een traan, je hoort het allemaal. We geven ons helemaal, open en bloot.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment