Makkelie leidt op EK beslissend duel tussen Kroatië en Italië

Louise de GraafHessel Steegstra en Jan de Vries assisteren Makkelie als grensrechters, Serdar Gözübüyük is de vierde official en Rob Dieperink de videoscheidsrechter.

Kroatië pakte uit de eerste twee duels met Spanje (3-0) en Albanië (2-2) maar 1 punt en blijft normaal gesproken alleen langer in het toernooi bij een zege. Italië won met 2-1 van Albanië en verloor met 1-0 van Spanje en staat met 3 punten voorlopig tweede in groep D.

Voor de 41-jarige Makkelie is het zijn tweede wedstrijd dit EK. Eerder floot hij het pouleduel tussen het organiserende Duitsland en Hongarije (2-0).

Makkelie had drie jaar terug, tijdens zijn eerste EK, onder meer de leiding tijdens de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers, inmiddels gestopt als scheidsrechter, floot toen de finale tussen Engeland en Italië. Makkelie was ruim anderhalf jaar geleden ook actief op het WK in Qatar. Vorige maand had hij nog de leiding bij de tweede halve finale in de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment