Na 20 jaar in senaat stopt SP’er Tiny Kox: ‘Geef stokje met goed gevoel door’

Louise de GraafKox vertrekt per 13 februari uit de Eerste Kamer, zo heeft hij volgens de partij laten weten aan de voorzitter. Zelf zegt hij dat dit ‘voelt als een goed moment om afscheid te nemen’.

Stokje doorgeven

“Ruim 20 jaar heb ik de eer gehad om onderdeel uit te maken van de senaat. We hebben kinderarmoede onder de aandacht gekregen, huurverhogingen tegengehouden en het correctief referendum aan een meerderheid in de Eerste Kamer geholpen. Met een goed gevoel geef ik nu het stokje door.”

In 2020 was hij de indiener van een zeldzame motie van wantrouwen in de Eerste Kamer, tijdens een debat over huurverhogingen. Toenmalig minister Kajsa Ollongren kreeg die omdat ze de huren niet wilde bevriezen tijdens de coronaperiode.

Voor zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer was hij gemeenteraadslid in Tilburg en het bestuur van de SP. Kox wordt opgevolgd door Lies van Aelst. Zij is momenteel fractievoorzitter van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Jimmy Dijk, de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, bedankt Kox voor zijn werk: “Met hem vertrekt meer dan 20 jaar aan ervaring, wijze woorden en sociale strijd. Tiny”, schrijft Dijk op X.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment