Nance van Twenty 4 Seven voelde zich ‘erg alleen’ tijdens succes

Louise de GraafIn deze afleveringen zien we het verhaal van Twenty 4 Seven. Een Nederlands danceproject dat vooral in het begin van de jaren negentig enkele grote hits had. De groep bestaat uit Stacey Seedorf, Nance en Li-Ann van Groen. Twenty 4 Seven werd bekend met hiphopplaat ‘I can’t stand it’, ‘Is it love?’ en ‘Slave to the music’. Producer Ruud van Rijen was een van de eersten die een rapper combineerde met een zangeres. 

Ondanks het grote succes, bleef het financieel magertjes. Nance belandde destijds achter de kassa. Nadat Stacey Seedorf zich bij de groep voegde en ze eindelijk de Nederlandse hitlijsten bereikten, versnelde alles. “Een van de mooiste periodes,” zegt Stacey erover. Maar Nance ervoer het anders. Ze kreeg het gevoel dat ze meer naar de achtergrond werd gedrukt. “We hebben al succes gehad. Laat mij jou maar aan de hand nemen.” Toch kreeg ze het gevoel dat Stacey steeds meer de leiding nam, ‘omdat hij schreef en ideeën had.’

Het deed Nance wel wat dat zij voortdurend omringd was door alleen maar mannen. “Ik heb me heel erg alleen gevoeld. Heel erg onbegrepen. Door de mensen waar ik het meeste op vertrouwd heb”, vertelt Nance geëmotioneerd. “Ook door collega’s. Ik merk ook soms dat ik jaloers ben op andere groepen.” Ook geeft manager Charly Prick toe dat het zijn fout is dat hij ‘niet genoeg’ met haar communiceerde. 

De grootste scheuren zijn in de beleving van Ruud ontstaan ‘doordat Nance zich niet kon uiten naar de twee mannen. Zo was zij constant op pad met Stacey en Charly. Nance gaat verder: “Je zit dag en nacht op elkaars lip. Dat was in het begin heel leuk. Maar we zijn niet 100% een match.” 

Op een gegeven moment werd medegedeeld dat Nance geen onderdeel meer is van Twenty 4 Seven. “Dan zie je je droom toch een klein beetje instorten”, zegt Nance met tranen in haar ogen. “Ik ben heel lang boos geweest. Of misschien nog wel ben zelfs.” 

“Het is heel erg om ontkend te worden”, vertelt ze over het de optredens waarin haar stem gebruikt werd maar zij niet aanwezig bij mocht zijn. “Ik voel me ontkend”. Desondanks vond Ruud dat Nance ‘het recht’ had om terug te komen op het podium en ging zij als solo-zangeres verder. 

Je ziet 90’s Dance elke donderdag vanaf 20:23 uur bij AVROTROS op NPO3Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment