Ontploffingsgevaar airbags: Toyota roept 50.000 auto’s terug

Louise de GraafHet gaat om Corolla’s van bouwjaren 2003 en 2004, de Corolla Matrix uit 2003 en 2004 en RAV4’s uit 2004 en 2005. Op basis van wat Toyota naar buiten heeft gebracht is niet direct duidelijk waar ter wereld de auto’s precies rondrijden.

Metaaldeeltjes

Door problemen bij airbagleverancier Takata moesten er wereldwijd in de loop der jaren al vele miljoenen wagens van verschillende merken terug naar de garage.

Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto konden worden gelanceerd, werden toen gelinkt aan diverse dodelijke ongelukken.

Toyota maakte gisteren eerder op de dag al bekend dat het de wereldwijde leveringen van tien modellen voorlopig opschort om manipulatie van motorprestatietests.

Gesjoemel met prestaties

Bij de certificering van de dieselwagens zou gesjoemeld zijn door de prestaties er beter uit te laten zien dan ze daadwerkelijk waren. Automobilisten die al in de wagens rijden, zouden niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid en dus gewoon door kunnen rijden.

Het nieuws kwam nadat Toyota-dochter Daihatsu vorige maand al alle leveringen moest opschorten nadat het had onthuld dat het al tientallen jaren geen behoorlijke voertuigveiligheidstests had uitgevoerd.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment