Oranje-spits Depay wil op EK gauw ‘betere bijdrage’ leveren

Louise de GraafVan de Oranje-internationals hield Memphis Depay het minst goede gevoel over aan het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk op het EK. Net als in de openingswedstrijd tegen Polen (2-1 winst) kon de aanvalsleider zijn stempel niet op het spel drukken.

“Het was voor mij lastig om de bal vast te houden. Ik denk dat Frankrijk het goed deed. We speelden in hele grote ruimtes. Ze probeerden mij te omcirkelen en ik kon de bal niet echt kaatsen naar iemand om mij heen. Ook konden we geen driehoekjes spelen. We zullen dit analyseren”, keek Depay terug.

De 30-jarige spits leek na een seizoen vol blessures juist op tijd in vorm te raken voor het EK. Ook al waren het eerder deze maand maar oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland, die Nederland allebei met 4-0 won, Depay liet zich gelden. Hij scoorde in beide duels, al werd zijn treffer tegen IJsland afgekeurd.

“Voordat het toernooi begon, had ik het wel”, aldus Depay. “Nu krijg ik weinig ballen en kom ik weinig in het spel voor. Dat hoop ik te verbeteren. Ik wil een betere bijdrage leveren. Hopelijk kunnen mijn ploeggenoten daarbij helpen.”

Depay nam het in het Leipzig Stadium op voor Xavi Simons, die van bondscoach Ronald Koeman tegen Frankrijk voor het eerst als aanvallende middenvelder mocht starten. “Xavi liet bij vlagen goede dingen zien. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft. Het zou goed zijn als iedereen achter hem gaat staan. Mensen mogen kritisch zijn, maar niet alleen maar kritisch. Xavi is nog jong. Ik weet als geen ander hoe het is om alleen maar bekritiseerd te worden op jonge leeftijd. Het was jammer dat zijn doelpunt tegen Frankrijk werd afgekeurd.”

‘Hebben onze kansjes gehad’

Met de 0-0 tegen Frankrijk kan Oranje verder, vindt Depay. “Het Nederlands elftal wil altijd zelf graag aan voetballen toekomen en we denken er altijd zelf onderuit te kunnen spelen. Soms gaat dat niet. We speelden tegen een team dat al jaren bij elkaar zit en ingespeeld is. We hebben onze kansjes gehad, ook in de eerste helft. Als we het beter uitspeelden, konden we tot meer kansen komen. Een 0-0 tegen Frankrijk is positief. We gaan met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Oostenrijk.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment