Parlementslid Nieuw-Zeeland treedt af na beschuldiging winkeldiefstal

Louise de GraafIn een officiële verklaring liet Ghahraman weten dat geestelijke gezondheidsproblemen en werkstress ertoe hadden geleid dat zij zich op een manier had gedragen die ‘volkomen buiten haar karakter lag’. “Ik probeer mijn daden niet te excuseren, maar ik wil ze wel verklaren”, schreef Ghahraman.

Mentale gezondheid

Ook schreef het parlementslid: “Het beste voor mijn geestelijke gezondheid is om af te treden als parlementslid en me te concentreren op mijn herstel en om nieuwe manieren te vinden om aan een positieve verandering in de wereld te werken.” 

De leiders van de Groene Partij, James Shaw en Marama Davidson, vertelden vandaag (lokale tijd) op een persconferentie dat Ghahraman haar besluit om af te treden steunden en dat ze in een staat van extreme stress verkeerde.

Stressvolle werkplek

Shaw zei: “Het parlement is voor iedereen duidelijk een stressvolle plek, maar Ghahraman is onderworpen aan voortdurende bedreigingen van seksueel geweld, fysiek geweld en doodsbedreigingen”.

Hij zei dat ze met een hoger dreigingsniveau te maken kreeg dan andere parlementsleden. Er loopt een politieonderzoek naar de bedreigingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment