Piloot met drank op en Jägermeister in tas krijgt 10 maanden celstraf

Louise de GraafDe 63-jarige piloot, Lawrence Russell, werd op 16 juni vorig jaar in de Schotse hoofdstad Edinburgh gearresteerd. Hij stond op het punt om een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta naar New York te vliegen. 

‘Doodsbang’

Voor vertrek moest Russell langs de veiligheidscontrole, waar zijn tas werd doorzocht omdat er te veel vloeistof in zat. In zijn bagage had de piloot twee flessen Jägermeister, waarvan er een ‘halfleeg’ was. Russell moest een blaastest doen en had een te hoog alcoholgehalte in zijn bloed. 

De piloot gaf meteen toe dat hij de avond er voor had gedronken. Uit een bloedtest bleek dat hij twee keer over de limiet was. 

“Ik ben doodsbang”, zei Russell na zijn arrestatie. In 1985 werd de piloot al eens opgepakt voor het rijden onder invloed. Hij ging voor zijn alcoholprobleem in behandeling en was decennialang zonder problemen piloot. 

Een rechter in Schotland veroordeelde hem gisteren tot tien maanden celstraf. Ze zei volgens The New York Times dat het in Russell zijn voordeel werkte dat hij zo snel bekende dat hij gedronken had. Toch vond ze een celstraf de ‘enige juiste maatregel, gezien de ernst van de overtreding’. 

Mogelijk opnieuw piloot

De piloot zit sinds zijn arrestatie in juni werkloos thuis. Na het uitzitten van zijn celstraf kan hij mogelijk opnieuw aan de slag als piloot bij Delta. “Uw werkgever is zeer begripvol geweest”, zei de rechter daarover.   Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment