PSG pakt in afscheidsduel Mbappé eerste dubbel sinds 2020

Louise de GraafParis Saint-Germain heeft zich in de afscheidswedstrijd van vedette Kylian Mbappé verzekerd van de eerste dubbel in vier jaar. De landskampioen versloeg Olympique Lyon in Lille dankzij doelpunten van Ousmane Dembélé en Fabián Ruiz (2-1). PSG won de beker in 2021 voor het laatst, maar moest de landstitel toen aan Lille laten.

Toch is het de vraag of PSG het seizoen als een succes beschouwt. De steenrijke club probeert al jaren de Champions League te winnen, maar zag dat doel ook dit jaar weer mislukken na de uitschakeling in de halve finales door Borussia Dortmund.

Frans international Dembélé opende halverwege de eerste helft de score door te profiteren van een inschattingsfout van Lyon-doelman Lucas Perri. De Spanjaard Ruiz werkte na ruim een half uur bij de tweede paal de 2-0 binnen. De Ier Jake O’Brien maakte de finale tien minuten na rust nog spannend.

Mbappé maakte eerder deze maand wereldkundig dat hij PSG na zeven jaar transfervrij verlaat. Waarschijnlijk wordt zijn overstap naar Real Madrid snel bekend.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment