Putters: volgende stap in formatie mogelijk met PVV, VVD, NSC en BBB

Louise de Graaf“Ik verwacht dat er een volgende stap in de kabinetsformatie met deze partijen gezet kan worden”, zei Kim Putters na afloop van het overleg vanavond. De partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB spraken gisteren en vandaag over de vorming van een nieuw kabinet.

Goede intensieve dagen

“We hebben twee goede intensieve dagen gehad. Dat zijn goede gesprekken geweest en het heeft resultaat gehad. Ik ben zo ver dat ik conclusies kan gaan trekken. Ik zal mijn eindverslag gaan schrijven”, zei Putters.

‘Partijen zijn het eens over vorm van samenwerking’

Politiek verslaggever Fons Lambie zegt over de voortgang van de formatie dat de vier partijen ‘het op z’n minst eens zijn over de vorm van de samenwerking en hierna verder kunnen praten’.

De term ‘extraparlementair kabinet is gebruikt door verschillende betrokkenen, ‘zegt Lambie, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe die term wordt ingevuld. “Afspraken op hoofdlijnen, meer afstand tussen ministers en betrokken Kamerfracties. Ook over de bemensing van het kabinet liggen verschillende varianten op tafel: ministers van de vier betrokken partijen, ministers van andere partijen of ministers die helemaal geen lid zijn van een partij. Hoe het rechtse bouwwerk er precies uit gaat zien, moet duidelijk worden na het eindverslag van Putters.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment