Ruim 900 gewonden na zware aardbeving Taiwan, nog velen vermist

Louise de GraafHet aantal gewonden en vermisten blijft de hele dag al oplopen. Er wordt onder meer gezocht naar overlevenden in ingestorte gebouwen, een kolenmijn en in een natuurgebied. Mogelijk loopt het dodental, dat nu op negen staat, hierdoor nog op.

Toeristen omgekomen

Zeker drie van de omgekomen slachtoffers waren toeristen die in het nationaal park aanwezig waren. Met vijftig anderen, die in het park waren op het moment van de beving, kunnen de autoriteiten nog geen contact krijgen.

De beving vond rond 08.00 uur lokale tijd plaats voor de kust bij de plaats Hualien. Die had een kracht van minimaal 7.2 volgens de Taiwanese autoriteiten, daardoor was het de zwaarste beving in de regio in 25 jaar.

Er zijn zeker dertig panden verwoest door de aardbeving, waarvan zeventien in de stad Hualien. Op deze beelden is de ravage goed te zien:

De brandweer zei tegen persbureau Reuters dat ze al ongeveer zeventig mensen hadden geëvacueerd die vastzaten in tunnels bij de stad Hualien, onder wie twee Duitsers. “Op dit moment is het redden van mensen het allerbelangrijkste, de hoogste prioriteit”, zei president Lai Ching-te.

Verbindingen langs de oostkust van het land zijn op veel plaatsen geblokkeerd door gesteente. Taiwanese media melden dat er schepen worden ingezet om geïsoleerde plekken of plaatsen langs de kust te bereiken. Ook wordt geprobeerd een spoorweg uiterlijk morgen weer bruikbaar te maken. 

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar eigen zeggen nog geen aanwijzingen dat er Nederlandse slachtoffers of Nederlanders in nood zijn in Taiwan.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment