Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde doelpunt

Louise de GraafXavi Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde treffer in het duel met Frankrijk (0-0) op het EK. Hij leek Oranje halverwege de tweede helft op voorsprong te schieten, maar de grensrechter en later de videoscheidsrechter vonden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde toen hij buitenspel stond.

“Het is de nieuwe technologie, de VAR neemt deze beslissing. Uiteindelijk kun je er toch niets aan doen” zei Simons. “Ik kan zoveel zeggen, maar ik verander daar niets meer mee. Het is de keuze van de scheidsrechter. We moeten verder.”‘

Punt gepakt

Simons kan leven met een gelijkspel tegen Frankrijk, dat sterspeler Kylian Mbappé door zijn gebroken neus moest missen. “We kennen de kwaliteiten van Frankrijk en natuurlijk wilden we winnen”, zei hij. “Maar we hebben een punt gepakt. Het duel van dinsdag met Oostenrijk is nu het belangrijkste voor ons. We moeten ook trots zijn op elkaar dat we dit hoge niveau hebben gehaald.”

Simons kon zondag als rechtsbuiten niet overtuigen tegen Polen. Als meest aanvallende middenvelder speelde hij veel beter tegen Frankrijk, al verzuimde hij volgens bondscoach Ronald Koeman af en toe goed druk te zetten. “Ik heb mijn hele leven op deze positie gespeeld en voel me hier het comfortabelst”, zei Simons.

Ronde verder

Supporters in Leipzig reageerden na afloop niet onverdeeld positief op de uitslag, al brengt die Nederland zeer waarschijnlijk een ronde verder. Bekijk hier wat reacties:

Oranjefans teleurgesteld over uitslag: ‘Slechtste wedstrijd die ik gezien heb’

00:35

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment