Spits Kane denkt dat Duitsers door hem zwak hebben voor Engeland

Louise de GraafGELSENKIRCHEN (ANP/RTR) – Spits Harry Kane van Engeland denkt dat de Duitse voetbalfans tijdens het EK anders naar zijn nationale elftal kijken sinds zijn transfer naar Bayern München. “Ik zeg niet dat ze willen dat Engeland wint, maar ik denk dat ze een zwak voor ons hebben nu ik hier ben. En dat is fantastisch”, zei de topscorer van de Bundesliga van het afgelopen seizoen.

“De ontvangst die ik heb gehad sinds ik bij Bayern ben, is ongelooflijk geweest”, verklaarde Kane, die toevoegde dat het arriveren voor het EK in Duitsland “een soort thuiskomen was”. “Sinds ik in het hotel ben, is een deel van het personeel ook langsgekomen om hallo te zeggen.”

Engeland en Duitsland hebben een langlopende rivaliteit op het voetbalveld. De Britten wonnen ten koste van (West-)Duitsland tijdens het WK van 1966 (4-2) hun enige titel op een groot toernooi.

Kane verruilde vorige zomer Tottenham Hotspur voor Bayern. De topscorer aller tijden van Engeland was met 36 doelpunten in 32 wedstrijden de meest trefzekere speler van de Bundesliga. In totaal was hij goed voor 44 treffers in alle competities. Bayern moest wel genoegen nemen met de derde plaats in de competitie.

Engeland speelt zondag in Gelsenkirchen zijn eerste wedstrijd tegen Servië. De finalist van het vorige EK neemt het in groep C verder op tegen Denemarken en Slovenië.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment