Susanna Klibansky struikelt tijdens ‘draak van nummer’ in Stars On Stage

Louise de GraafGerard en Susanna staan deze week voor een enorme uitdaging. In de musical My Fair Lady wordt de eenvoudige Eliza Doolittle, met behulp van professor Higgins, omgetoverd tot een welbespraakte dame van stand. In het beroemde nummer ‘Het Spaanse Graan’ probeert hij Eliza netjes te laten spreken. Bij de uitvoering komt heel wat kijken: zang, dans én spel. Alles moet tot in de puntjes kloppen. 

Gelukkig is Gerard blij met zijn bloedfanatieke partner. Tijdens de repetities lachen de twee wat af met elkaar, maar ze vrezen ook voor wat komen gaat. “We moeten heel veel oefenen én een beetje acteren”, constateert de zanger. Susanna sluit zich daarbij aan. “Als het helemaal in je hoofd zit, dan kan je gaan werken om het een beetje humoristisch te brengen”. 

Op het podium gaat The Real Housewives of Amsterdam-ster sterk van start. Ze neemt de hoge noten voor haar rekening en danst om Gerard heen. Tijdens de choreografie springt Susanna op een bankje. Door haar enthousiasme raakt ze echter uit balans. Gerard en Susanna slaken beiden een gilletje. Toch weet Gerard haar op tijd op te vangen. De twee gaan door met de uitvoering van ‘Het Spaanse Graan’ alsof er niets is gebeurd. 

Het duo schiet in de lach zodra de laatste woorden zijn gezongen. “Ze struikelde, maar dat heeft bijna niemand gezien”, verklaart Gerard. 

Recensent Paul de Leeuw valt met de deur in huis tijdens zijn jurycommentaar: “Ik vind het een verschrikkelijk nummer.” Chantal Janzen kan dit alleen maar beamen en vindt het een ‘draak van een nummer’. “Alle respect voor jullie dat jullie dit hebben doorstaan”, oordeelt ze.

Gastrecensent Jim Bakkum is niet verbaasd over de zangkunsten van Susanna. De twee hebben een verleden met elkaar door Idols. Jim vindt Susanna een ‘echt podiumbeest’, maar is ook kritisch. “Ik denk niet echt dat er een sopraan aan jou verloren is gegaan.” Albert Verlinde is onder de indruk van hoe charmant Gerard en Susanna hun misstap recht hebben weten te zetten. “Dat ‘Spaanse Graan’, ook al vinden jullie het geen leuk nummer, jullie hebben het goed doorstaan.”

Susanna krijgt veertien sterren van de recensenten, Gerard krijgt er dertien. Na het zingen van het tweede nummer belandt hij samen met Glen Faria in The Final Curtain. Jammer genoeg voor Gerard lukt het hem niet om het publiek te overtuigen van zijn kwaliteiten en valt het doek definitief voor hem. 

Stars On Stage zie je iedere vrijdag om 20.00 bij RTL 4. 

Ben jij benieuwd hoe Gerard terugkijkt op het avontuur? Je ziet het in Offstage, de aftertalk van het programma. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment