Tientallen agenten grijpen in bij jeugdwedstrijd: ‘Dit is verschrikkelijk’

Louise de GraafAanleiding was een beslissing van de scheidsrechter over een penalty voor de thuisclub. Dat viel verkeerd bij de spelers van Esdo, dat op dat moment met 0-1 voorstond. De coaches renden het veld in achter de scheidsrechter aan, waarna het escaleerde.

Zo’n 40 agenten moesten er aan te pas komen om de orde te herstellen. Ze grepen naar de wapenstok toen een groep mensen zich tegen de politie keerde. Op beelden die bij Dumpert zijn verschenen, is te zien dat de sfeer grimmig is. Twee mensen werden aangehouden, een voor mishandeling en de andere omdat deze persoon een bevel van de politie negeerde.

Er vielen twee gewonden. Een persoon werd gebeten door een politiehond, de andere raakte gewond tijdens optreden van de politie.

Afkeer van jeugdsport

HBS-voorzitter Jacco Visser reageert een dag na de uit de hand gelopen wedstrijd geschokt tegenover RTL Nieuws: “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd is. Het zijn nog jongens, pubers van 15 en 16 jaar.” 

De club staat in contact met de politie. “Dit soort incidenten zorgt ervoor dat mensen zich afkeren van de jeugdsport en dat is erg”, zegt de voorzitter. 

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment