Van onsamenhangend geheel naar sfeervolle woonkamer met eenheid

Louise de GraafHet voornaamste probleem zit ‘m volgens Jill en Shane in de lange wand. Hier zit nog veel leegte tussen de meubels en bovendien vinden ze de losse snoertjes overal ook erg storend. Hun wens? Een sfeervolle ruimte met een mooie, grote maatwerkkast waar zowel de tv als hun dierbare foto’s en accessoires mooi tot hun recht komen. 

Interieurlef

Dat het koppel best wat lef heeft op het gebied van interieurkeuzes maakt dit tot een leuke uitdaging voor Martine en Floortje. Qua stijl houden ze van ‘een beetje uitdagend, maar niet té schreeuwerig’. Floortje werd dan ook razend enthousiast van deze opdracht waar ze mooie plannen voor heeft gemaakt. Floortje: ‘Het is een hele grote ruimte met veel mogelijkheden, die nu niet echt goed benut.’ De balans terugbrengen is het belangrijkste en daarin speelt die kast waar Jill en Shane van dromen een grote rol in. Floortje heeft hier een te gek ontwerp voor gemaakt en Martine mocht die gaan maken! 

Extra bijzonder aan deze grote maatwerkkast – waar nu eindelijk alle gameconsoles en kabels in weggewerkt kunnen worden – is de ingebouwde elektrische sfeerhaard én de semi doorschijnende lattenwand. Dit geeft ‘m een extra unieke en speelse touch. De lattenwand is met een handig railssysteem te verschuiven, zodat je altijd kunt variëren qua opstelling.

Rustige sfeer met een knalkleur

Qua kleuren koos Floortje voor een rustige beige tint op de muur, gecombineerd met een opvallende kleur mosgroen op de lange wand achter de kast. Exact de kleur waar Shane van houdt. Op de wand daar tegenover én in de open keuken is gekozen voor een bijpassende behangprint, zodat deze ook één geheel vormt met de rest van de ruimte. Als mooie blikvanger is er gekozen voor twee mooie cirkelvormige wanddecoraties om wat contrast toe te voegen. 

Hout is een terugkerend element in de vernieuwde woonkamer. Dit past niet alleen ontzettend mooi bij het kleurgebruik, maar het voegt ook veel warmte toe én het zorgt voor balans in het geheel. En dat is nou precies waar Jill en Shane naar op zoek waren. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment