Veerman ziet rol na blessures bij Oranje opeens belangrijk worden

Louise de GraafJoey Veerman heeft zijn rol bij het Nederlands elftal binnen een dag flink zien veranderen. De Volendammer was de belangrijkste kandidaat om de nog niet fitte Frenkie de Jong in de openingswedstrijd van zondag tegen Polen te vervangen. Nu duidelijk is dat De Jong het EK helemaal niet haalt en Teun Koopmeiners door een liesblessure mogelijk ook niet, is Veerman niet meer uit de basis te denken.

“We hoorden het nieuws over Frenkie met de hele groep tegelijk, voor de wedstrijd. Natuurlijk is dat een domper. Hij is de beste speler van het Nederlands elftal. Dit is klote, vooral voor hemzelf. Het is supersneu”, vertelde Veerman na de zege van 4-0 op IJsland, waarin de PSV’er een goede indruk maakte en halverwege de eerste helft aan de basis stond van de openingstreffer van Xavi Simons.

Veerman, die het spel verdeelde en met veel vertrouwen voetbalde, zou tegen de IJslanders samen met Tijjani Reijnders en Koopmeiners het middenveld vormen. Koopmeiners liep tijdens de warming-up een liesblessure op. Reijnders schoof daardoor door naar de positie van aanvallende middenvelder en Veerman kreeg Jerdy Schouten, zijn ploeggenoot van PSV, naast zich.

“Het was even schakelen toen we hoorden dat Teun niet mee kon doen”, aldus Veerman. “Maar voor Jerdy en mij is het een een-tweetje om samen te spelen. We hebben dit jaar bijna alles gewonnen en goed gespeeld, denk ik. Op trainingen merk je het ook. We weten precies van elkaar waar we lopen, zonder dat we met elkaar praten. Dat gaat gewoon heel goed.”

De 25-jarige Veerman ziet het EK met Oranje na de twee ruime oefenzeges op Canada (ook 4-0) en IJsland met vertrouwen tegemoet. “We hadden een aantal mooie aanvallen vandaag. De klik is goed, het niveau is goed. Nu moeten we het nog vertalen naar het toernooi”, zei de Volendammer, die na het duel wat last had van zijn rug. “Het is een beetje een hard bed in Zeist. Ik ga er vanuit dat het bed in Wolfsburg goed is. Ik ga zeker niet afvallen voor het EK, wees gerust.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment