Verdachte dodelijke schietpartij Zwolle langer vast

Louise de GraafOok blijft hij in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben en dat zijn advocaat niets naar buiten mag brengen over de zaak. 

De 42-jarige man wordt ervan verdacht woensdagmiddag rond kwart voor vijf een 44-jarige man te hebben doodgeschoten. Veel mensen zagen de aanslag gebeuren, omdat het op dat moment druk was in de supermarkt en op de parkeerplaats. 

Op foto’s is te zien hoe de auto van het slachtoffer geramd is door een zwarte auto en dat de voorruit vol kogelgaten zit.  

De politie meldde al eerder dat de dader en het slachtoffer elkaar kenden en dat er een lang conflict aan de schietpartij ten grondslag zou liggen. De politie zoekt mensen die meer weten over wat er speelde tussen de twee. 

Ruzie op school

De regionale omroep RTV Oost meldt dat een ruzie tussen hun kinderen op school de start was van een jarenlang conflict tussen de twee. Het slachtoffer zou met ‘treiterijen en intimidaties’ de verdachte het leven zuur hebben gemaakt. Familieleden van de doodgeschoten man ontkennen dat tegenover de omroep. 

Vorig jaar zomer gingen de twee al eens met elkaar op de vuist en was er een bomaanslag op de woning van de verdachte. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment