‘Verdwenen’ minister van Defensie VS blijkt prostaatkanker te hebben

Louise de GraafDe minister onderging vlak voor kerst een ingreep vanwege de aandoening, maar moest 1 januari wegens complicaties worden opgenomen in het militaire ziekenhuis. Pas drie dagen later werd een handvol collega’s en medewerkers van de veiligheidsdiensten op de hoogte gesteld van de ziekenhuisopname. Nog eens een dag later bracht het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, het nieuws naar buiten.

Tweede man

Het Pentagon ligt onder vuur omdat de minister een toppositie vervult in de Amerikaanse militaire bevelsstructuur. President Biden is opperbevelhebber, de minister van Defensie fungeert als tweede man en is de schakel tussen de president en de militaire bevelhebbers. 

Eerder vandaag hield het Witte Huis alle bewindslieden nog maar eens uitdrukkelijk voor dat ze het moeten melden zodra ze hun functie niet kunnen uitvoeren. Naar aanleiding van het incident met Austin worden de komende tijd alle procedures tegen het licht gehouden die in werking treden als functionarissen op sleutelposities hun werk niet kunnen doen.

Naar huis met griep

Het lijkt erop dat de afwezigheid van Austin niet tijdig werd gemeld doordat de hooggeplaatste medewerker die het bericht had moeten doorgeven, plotseling naar huis was gegaan met de griep. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment