Waarom het gebruiken van een waszak zo belangrijk is

Louise de GraafGevoelige kledingstukken

Een waszak is bedoeld om je fijne wasgoed te beschermen. Denk aan kleding met borduursels, zijde, wol, lingerie en andere delicate stoffen. Vaak staat er in het wasvoorschrift dat je het met de hand moet wassen, maar een waszak doet in veel gevallen ook de truc! Daarnaast is een waszak ook ideaal om knuffels mee te wassen, zodat ze langer meegaan. Of gebruik het voor je favoriete kledingstukken waar je extra zuinig op bent.

Bescherming

Doordat je kleding in een waszak zit, is de kans dat het beschadigd raakt veel kleiner. Zo beschermt een waszak je kleding tegen kreuken, uitrekking, verwringingen, pluizen en slijtage. Het gaat dus niet alleen minder snel kapot, het blijft ook een stuk langer mooi!

Beschermt ook alles buiten de waszak

Daarbij beschermt zo’n waszak niet alleen de kleding die in de waszak zit. Het beschermt ook je wasmachine én de rest van je wasgoed. Zo kunnen de sluithaakjes van een bh, als je het in een waszak doet, niet de rest van je kleding beschadigen. Hetzelfde geldt voor kleding met borduursels. Als het borduursel losraakt, kan dit een storing in de wasmachine veroorzaken. Door een waszak te gebruiken ben je dus niet alleen zuinig op je fijne was maar ook op je wasmachine én al het andere wasgoed. Zeker de moeite waard!

Nooit meer een incompleet paar sokken

Vraag jij jezelf soms wel eens af of jouw wasmachine jouw sokken opeet? Het mysterieuze verdwijnen van sokken is in ieder geval een frustratiepunt waar veel mensen zich in herkennen. Ook bij dit probleem kan een waszak je uit de brand helpen. Door alle sokken in een waszak te doen, verlies je ze voortaan niet meer uit het oog!

Waszak of wasnet?

Naast een waszak, een afsluitbaar zakje, bestaat er ook een wasnet. Het grote verschil is dat een wasnet een open netstructuur heeft. Hierdoor kan het water makkelijker doordringen en het vuil uit de zak lopen. Handig dus voor als je kleding erg vies is geworden.

Tip: Heb je geen waszak? Je kunt ook proberen om een oude kussensloop te gebruiken. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment