Winnend ADO Den Haag blijft in het spoor van Roda JC

Louise de GraafADO Den Haag blijft in de eerste divisie door een 3-0-thuiszege op FC Emmen in het spoor van nummer 2 Roda JC. Henk Veerman maakte na een kwartier spelen uit de draai alweer zijn veertiende goal van het seizoen. Nog voor rust verdubbelde Lasse Vigen de marge, al ging Emmen-doelman Jan Hoekstra daarbij niet geheel vrijuit. Jort van der Sande knalde in blessuretijd het derde Haagse doelpunt binnen.

Nummer 4 De Graafschap voegde ook 3 punten aan het totaal toe door VVV-Venlo met 3-0 te verslaan. Devin Haen opende voor rust met een intikker de score. Tien minuten na de pauze zorgde Jeffry Fortes uit een hoekschop voor de tweede treffer. In de slotfase bepaalde Ralf Seuntjens de eindstand. VVV-keeper Jan de Boer kreeg daarna nog rood na een handsbal buiten zijn strafschopgebied.

FC Groningen klopte Jong AZ met ruime cijfers (4-1), klom daardoor naar de vijfde plaats en staat bovendien bovenaan in de derde periode.

Koploper Willem II komt maandag in actie. De Tilburgers gaan dan op bezoek bij Jong PSV. De eerste twee clubs in de eerste divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment