Yara wil de gestolen trui van haar overleden vader terug: ‘Een van de weinig tastbare herinneringen’

Louise de GraafToen Yara de bus binnenkwam, haalde ze in de eerste instantie opgelucht adem. “Er lag gereedschap en een laptop in de bus, maar die waren niet gestolen”, legt ze uit aan Editie NL. Op het eerste ogenblik lijkt de dief wat contant geld, een losse winterjas, een blikje energy en een half opgedronken fles wijn mee te hebben genomen. “Dus de eerste indruk was dat het allemaal wel meeviel.”

Dief nam de tas met de trui van haar overleden vader mee

Totdat ze iets wilde pakken uit haar tas. “Ik kwam er toen achter dat de inbreker die had meegenomen. In de tas zat mijn make-up, en wat kleding.” Waaronder dus ook de trui van haar overleden vader. 

Yara begrijpt er niks van. “Gebruikte make-up kan je niet meer doorverkopen, dus daar zit helemaal geen waarde aan, en de overige spullen die zijn meegenomen zijn vervangbaar, maar die trui niet.”

‘De trui voelt als een soort knuffel’

De vader van Yara overleed ongeveer zeven jaar geleden, vlak voor haar twintigste verjaardag. “Ik heb nog een paar spullen van mijn vader, zoals wat foto’s. Maar de trui is een fijne tastbare herinnering”, legt ze uit. “Als ik hem aanheb voelt het als een soort knuffel. Mijn moeder had de kleding van mijn vader al snel opgeruimd, maar die trui besloot ik te houden.”

Het is voor haar dan ook extra pijnlijk dat ze de trui nu niet meer heeft. “De inbreker mag alles houden wat hij of zij heeft gestolen, maar die trui wil ik terug.” Yara besluit alles op alles te zetten om de trui terug te krijgen. “Ik heb een advertentie op Marktplaats gezet, ik heb berichten geplaatst in lokale Facebookgroepen en ik heb een melding gemaakt bij ‘verloren of gevonden’.” 

Op het moment dat Yara de berichten plaatste, schoten allerlei onbekenden haar te hulp. “Iemand heeft beelden via de deurbelcamera bekeken en iemand anders heeft posters voor mij opgehangen. Dat herstelt wel het vertrouwen in de mensheid.”

Ze ontvangt daarnaast veel lieve reacties. “Ik kreeg ook veel reacties van mensen die gelijksoortige dingen hebben meegemaakt. Dat vind ik bizar.”

Yara verwacht niet dat ze de trui van haar vader zo snel weer terugkrijgt. “Ik ben bang dat de trui is weggegooid. Maar ik wil het gevoel hebben alles op alles te hebben gezet om het terug te krijgen.”

Weet je meer over de trui van Yara? Neem dan (anoniem) contact op met Yara zelf of onze redactie, via [email protected] Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment