Zaak tegen Trump in Georgia stilgelegd om bezwaar tegen aanklager

Louise de GraafTrump en zijn team vinden dat de aanklager van de zaak moet worden gehaald, omdat zij een romantische relatie zou hebben gehad met iemand in haar team. Een rechter besloot eerder dat Willis mocht aanblijven op voorwaarde dat de persoon met wie ze een relatie had zou opstappen. Dat is inmiddels gebeurd.

Door het hoger beroep van Trump buigt het hof zich nu over de zaak. Het proces rond de verkiezingsfraude loopt daardoor verdere vertraging op. De rechtszaak zal vrijwel zeker niet meer beginnen voor de presidentsverkiezingen in november.

Verkiezingsfraude in 2020

De oud-president staat in Georgia terecht voor pogingen om de verkiezingsnederlaag tegen Biden in 2020 terug te draaien. De Republikein heeft volgens de aanklagers onder meer een bestuurder van de staat onder druk gezet om stemmen voor hem ‘te vinden’.

In een van zijn andere rechtszaken werd Trump vorige week als eerste Amerikaanse oud-president veroordeeld. Hij werd in de staat New York schuldig bevonden aan het sjoemelen met zakelijke documenten om een zwijggeldbetaling te verbergen.

Op 11 juli hoort Trump zijn straf in die zaak, al heeft hij aangegeven hoe dan ook in beroep te gaan tegen de uitspraak.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment